Odvzem vozniškega dovoljenja

Ste storili prekršek zaradi katerega so vam odvzeli vozniško dovoljenje?

Vam je bilo vozniško dovoljenje s sklepom sodišča začasno odvzeto?

Ni še prepozno! V primeru, da ste storili prekršek za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, lahko do pravnomočnosti postopka o prekršku predlagate vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja. Svetujemo Vam in nudimo pomoč pri sestavi predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, s čemer Vam lahko prihranimo izgubo tega dragocenega dokumenta.

Pokličite nas za pomoč pri sestavi predloga za vrnitev odvzetega vozniškega dovoljenja. 051 421-701

Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

SVETUJEMO VAM:
 • Da nam pišete oz. nas pokličete na 051 421-701.
 • Da se naročite na kontrolni zdravstveni pregled. Kontrolni zdravstveni pregledi po Zakonu o voznikih se izvajajo pri za to posebej pooblaščenih zdravstvenih ustanovah.
 • Da na sklep napišite datum prejema, datum zdravstvenega pregleda in Vašo telefonsko številko, na kateri ste večinoma dosegljivi.
 • Zaradi hitrejše komunikacije in seznanitve z Vašim primerom lahko pošljete sklep na e-mail: info@prekrski.com ali na naslov: Justicija d.o.o., Tavčarjeva ulica 10, 1000 Ljubljana oz. se osebno oglasite v naših poslovnih prostorih.
NUDIMO VAM:

Poleg pomoči pri sestavi predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja ter svetovanja skozi celoten postopek o prekršku, Vam nudimo:

 • svetovanje in pomoč pri sestavi predloga za nadomestitev plačila globe z deli v splošno javno korist, v kolikor globe, zaradi npr. brezposelnosti, ne morete plačati;
 • svetovanje in pomoč pri sestavi predloga za oprostitev plačila sodne takse, v kolikor takse, zaradi npr. brezposelnosti, ne morete plačati;
 • svetovanje o postopku pred sodiščem, npr. kako se zagovarjati v prekrškovnih postopkih;
 • svetovanje pri vodenju postopkov pred sodiščem, da boste predloge pravočasno in pravilno oddali;
 • pravočasno vložitev predlogov, da ne zamudite sodnega roka.

V primeru ugodno rešenega predloga boste vozniško dovoljenje pridobili nazaj in svoje vozilo lahko uporabljali tudi v času, ko zoper Vas teče prekrškovni postopek. V kolikor vam bo pravnomočno dodeljenih 18 (oziroma 7 voznik začetnik) ali več kazenskih točk, bo sledil Sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ker pa boste določene aktivnosti opravili že v postopku pridobitve začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, vam jih v novem postopku ne bo potrebno opravljati, zato ne odlašajte in nas pokličite.

Začasni odvzem vozniškega dovoljenja Vam izreče sodišče, na območju katerega je bil prekršek storjen. Takojšen odvzem sledi po prekršku, za katerega se po zakonu izreče 18 (oziroma 7 voznik začetnik) kazenskih točk.

Kliknite tukaj za prikaz razlogov za začasni odvzem vozniškega dovoljenja

 • alkotest je pokazal več kot 0,52 mililitra na liter izdihanega zraka,
 • če ste vozili v nasprotno smer na avtocesti ali hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi, ki so namenjeni vožnji v eno smer,
 • če ste prekoračili s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, za več kot 30 km/h,
 • če ste prekoračili s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju za več kot 50 km/h,
 • če ste vozili pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi in njihovih presnovkov, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo.
Pokličite nas in si zagotovite osebni posvet še danes. 051 421-701

Odvzem vozniškega dovoljenja učinkuje zoper vozila tistih vrst in kategorij, za katere ste imeli dovoljenje, ko ste storili prekršek, velja pa za čas, dokler traja prekrškovni postopek, vendar najdlje toliko časa, kot ga določa zakon za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. Čas, za katerega je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje oz. prepovedana vožnja, se vam všteva v končno sankcijo.

Kot storilcu prekrška se Vam začasno odvzeto vozniško dovoljenje lahko vrne pred pravnomočnim zaključkom postopka o prekršku oz. pred izvršitvijo sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Postopek začasnega odvzema vozniškega dovoljenja se z namenom, da se storilce prekrškov čim prej izloči iz prometa, odvija hitro, zato je pomembno, da hitro reagirate tudi Vi.

V primeru vaše neaktivnosti ali nestrokovnosti v tovrstnih postopkih, lahko ostanete brez vozniškega dovoljenja. Izognite se temu, da boste nekaj časa brez vozniškega dovoljenja in nas pravočasno kontaktirajte po elektronski pošti na info@prekrski.com, preko »Kontaktnega obrazca«, po telefonu na 051 421-701, ali se osebno zglasite v naših poslovnih prostorih.

Odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola

Primer sklepa o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja zaradi alkohola

Oznake: vozniško dovoljenje, odvzem vozniškega dovoljenja, odvzem vozniškega izpita, odvzem vozniške, odvzem izpita, začasni odvzem vozniškega dovoljenja, kazenske točke odvzem izpita, predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, postopek začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, odvzem vozniškega dovoljenja zaradi alkohola, izguba vozniškega dovoljenja
Pošjite nam vprašanje glede odvzema vozniškega dovoljenja